понеділок, 23 серпня 2021 р.

Вітаємо усіх мешканців Колиндянської громади з визначною датою - Днем Державного Прапора !

Символом нашої незалежної Батьківщини є Державний Прапор – втілення національної єдності, честі та гідності. Під його знаменом багато поколінь українців йшло до проголошення самостійної України. Благородні синій і жовтий кольори неба і пшениці символізують велику працю наших людей від сходу до заходу України й з півночі до півдня. Синьо-жовтий прапор для українців - це символ свободи і боротьби за незалежність.

Утвердження синьо-жовтого поєднання як українських національних кольорів відбулося у 1848 р. Сталося це під час європейської “весни народів”. У червні 1848 року на міській ратуші Львова вперше замайорів жовто-блакитний прапор.

23 березня 1990 р. він з’явився над Тернопільською міськрадою. 3 квітня 1990  р. – над Львівською міськрадою.

24 липня 1990 р. у Києві блакитно-жовтий прапор був урочисто піднятий над будинком міської ради. Полотнище було попередньо освячено у Софійському соборі владикою Володимиром і настоятелем храму Бориса і Гліба Української автокефальної церкви отцем Юрієм.

24 серпня, після проголошення Акту незалежності України, група народних депутатів внесла синьо-жовтий український прапор до сесійної зали Верховної Ради. Про це свідчать стенограма засідання і спогади тодішніх депутатів

А 4 вересня 1991 р. національний синьо-жовтий прапор піднято над Верховною Радою України.

У статті 20 Конституції України вказано, що державними символами України є Державний Прапор України, Державний Герб України і Державний Гімн України. Державний Прапор України - стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів.

 





Колиндянська ЗОШ стала ініціатором педагогічно-учнівського велопробігу,,Прапор єднання,,. Нехай майорить прапор єднання в країні вільній,Буде мир і Божа благодать. З далеких часів відгомін іде Про прадідів відвагу, мужність і славу. Наш прапор житнім золотом цвіте,Він – символ незалежної держави! ,,

 



Немає коментарів:

Дописати коментар