суботу, 13 липня 2013 р.

«Кімната без книжок – як тіло без душі»



Під таким гаслом 9-10 липня у Львові у приміщенні Українського католицького університету відбувся міжрегіональний ярмарок «Бібліотечні інновації для громад: Створюємо майбутнє».




Основна мета проведення Ярмарку – обговорення можливості у регіонах для забезпечення інформаційних потреб та громадян та обрання найефективніших шляхів підтримки бібліотечних інновацій.
Упродовж двох днів майже 200 учасників з Волинської, Рівненської, Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської, Закарпатської, Чернівецької та Хмельницької областей завітали на експозиції унікальних бібліотечних проектів та спільно обговорювали майбутнє власних закладів та бібліотечної галузі в цілому. Кожен учасник долучився до формування спільного плану дій для довгострокової підтримки досягнень бібліотек на шляху до модернізації. Наша бібліотека була однією з учасників ярмарку та конференції, яка проходила в форматі «пошук майбутнього». Методика «Пошуку майбутнього» застосовувалась бібліотеками вперше. Це дієвий інструмент для згуртування учасників для подолання спільних викликів, незважаючи на різноманіття їхніх інтересів та уявлень. Під час конференції була створена мапа спільних дій для забезпечення життєздатності сучасних бібліотечних послуг, якими вже зараз користуються громади.






Під час офіційної церемонії відкриття (10:00-10:30) виступали: головний менеджер програми «Бібліоміст» Меган Волк, начальник відділу аналізу та прогнозування діяльності бібліотек Міністерства культури України Лариса Нікіфоренко, завідувач науково-методичного відділу Національної  парламентської бібліотеки України Інна Цуріна, заступник голови Львівської ОДА Ірина Романів та заступник начальника управління культури Львівської міської ради Ірина Магдиш.
"Для нас важливо, щоб бібліотека несла користь людям, а в якому форматі ця користь буде – залежить від людей. Громада має вирішити, що їй робити в бібліотеці та навіщо їй потрібна бібліотека", - резюмувала представниця програми «Бібліоміст» Наталія Новакова.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар